Pentru cei care vor sa stie cum este recomandat sa se comporte in anumite situatii:

https://elenaniculescu.com/2008/08/02/codul-manierelor-elegante/

https://elenaniculescu.com/2008/08/04/codul-manierelor-elegante-i-despre-salut/

https://elenaniculescu.com/2008/08/10/codul-manierelor-elegante-pentru-barbati/

https://elenaniculescu.com/2008/08/18/codul-manierelor-elegante-iii-despre-cum-mancam/

https://elenaniculescu.com/2008/09/23/codul-manierelor-elegante-iv-pentru-femei/

https://elenaniculescu.com/2010/10/16/codul-manierelor-elegantev-despre-mancaruri-exotice-atipice-altfel-decat-tipic-romanesti/

Nu sunt exhaustive recomandarile mele, bineinteles ca pot fi completate, sau imbunatatite. Mi-am propus de altfel sa fac acest lucru la un moment dat.

Asa cum spuneam in aceasta dimineata am studiat bunele maniere de cand eram copil. Mama ne invata cum sa pasim frumos (cu o carte pe cap), cum sa ne tinem mainile pe langa corp atunci cand mancam(cu reviste puse la subsoara), ne spunea ca nu-i frumos sa gesticulezi cu tacamurile, sa nu vorbesti cu gura plina. Daca ma uit la un film american sau frantzuzesc vad oamenii gesticuland cu furculita si vorbind cu gura plina…dar nu-mi pun intrebarea: cum este mai bine si mai frumos…pentru ca deja cunosc raspunsul.

Pentru unii aceste recomandari pot parea desuete, pentru cei care au ocazia sa frecventeze restaurante elegante in compania unor oameni importanti conteaza foarte mult insa.

Felul in care te prezinti in fata unor potentiali sau existenti parteneri de afaceri conteaza foarte mult. Pentru ca ei ne judeca intotdeauna, sa stiti acest amanunt de la mine, iar unii sunt foarte exigenti!