La intrarea in restaurant este indicat sa intre primul barbatul. El este cel care discuta cu chelnerul despre rezervare, sau daca exista mese libere. O femeie care intra prima in restaurant creeaza impresia ca este singura si disponibila.

Barbatul este atent la scaunul pe care se aseaza femeia, o ajuta sa-l traga si il impinge la loc dupa ce aceasta se aseaza. Codul manierelor elegante sugereaza barbatului sa faca acest lucru de cate ori se ridica femeia in picioare.

Barbatul este cel care incearca vinul, atunci cand se recomanda vinul casei.

Barbatul cheama chelnerul si discuta cu el de cate ori este nevoie.

Niciodata sa nu-i spui unei femei: iti cumpar o cafea? Chiar daca americanii folosesc expresia: Shall I buy you a coffee? Este mai elegant sa folosesti expresia: iti ofer o cafea, sau un suc, sau o inghetata.

Niciodata sa nu-i reprosezi femeii ca i-ai adus flori. Daca ai facut acest gest, foarte frumos de altfel, sa nu te astepti la cine stie ce recompense; e un gest tandru, elegant, dar asta nu inseamna ca trebuie s-o santajezi, s-o obligi sa devina supusa pentru simplul motiv ca i-ai adus flori.

Sa nu jignesti niciodata in public o femeie, sa nu cochetezi prea mult cu cele din jur, mai ales daca le vezi pentru prima data. Este umilitor si lasa rani adanci.

Reclame