Exista femei care vor sa-si creasca descendentii asa cum scrie in manualele de parenting si n-ar fi nimic rau aici, numai ca de foarte multe ori sfaturile primite ar trebui selectate, adaptate unor situatii conjuncturale aparte si nu aplicate „ca la carte” numai de dragul afirmatiei: petrec un timp de calitate/pretios cu al meu copil, deoarece asa da bine pe platformele de socializare!

De fapt, ce-nseamna sa-ti petreci timpul cu un copil mic? Inseamna sa-ti lasi telefonul de o parte, sa lasi alte activitati si sa te concentrezi asupra copilului in exclusivitate: sa te joci cu el, sa-i canti, sa-i citesti, sa-i spui povesti, sa-i explici, sa-l inveti sa deseneze si asa mai departe! Nu-i cine stie ce filosofie aici, dar pentru copil conteaza foarte mult! Aceste momente unice se pot consuma de regula in casa, in camera copilului, sau acolo unde nimeni si nimic nu te poate deranja, ori deturna!

Eu consider ca nu-i asa de greu, dar merita incercat! Copiii au o memorie foarte buna si astfel de momente frumoase li se intiparesc in minte pentru totdeauna!