Cei care realizeaza venituri din salarii cu contracte de munca si pensionarii.

In consecinta, cei carora li s-a trecut in contractul de munca salariul minim pe economie platesc mai putin, CAS-ul fiind calculat ca procent la salariu.

Toate celelalte venituri realizate suplimentar la acelasi loc de munca cum ar fi comisioane, bonusuri nu sunt platitoare de CAS, nu sunt nici sporuri, deci nu apar nicaieri la calculul pensiei. Oamenii care lucreaza de ani de zile in aceste conditii se multumesc sa-si incaseze mai multi bani lunar, dar nu se gandesc la viitorul lor.

Ministrul Finantelor a pus zilele acestea  problema obligativitatii platii CAS-ului si de catre cei care lucreaza pe baza de conventii de colaborare, ceea ce a starnit spiritele, dupa cum rezulta din Evz.ro.

Daca ar fi sa judecam lucrurile din punctul de vedere strict al cifrelor este nedrept ca cei care cotizeaza cu CAS calculat la venitul integral realizat sa se situeze pe picior de egalitate cu cei care au platit mai putin, dar au beneficiat de mai multi bani pentru propriul consum. E logic, dar se va specula subiectul acesta de-acum incolo inca ceva timp si nu stiu la ce rezultat se va ajunge. Chiar ma gandesc oare cata lume stie ce e acela CAS?