Intrebarea zilei: se poate trai decent in Romania din arta? Din literatura? Din pictura? Din teatru? Din muzica? Din drepturi de autor?
Astept raspunsuri, pareri, confirmari, infirmari, exemple concrete, etc.
Daca se poate fara politizare…sau nu se poate…

Stie cineva cate galerii de arta private exista in Romania?
Dar UAP cate mai are?
Cum isi sustine UAP membrii?

Municipalitatea Bucurestiului si Primariile din tara sprijina artistii plastici cu spatii de expunere a lucrarilor oferite gratuit?
Fondul Plastic mai exista?

Uniunea Scriitorilor cum isi sprijina membrii?

Sunt foarte multe intrebari carora nu le cunosc raspunsurile.
Ceea ce stiu insa cu siguranta este ca in ziua de azi nu se poate trai numai din pictura…si nici inainte de ’90 nu se putea.

Raspunsuri primite pe Facebook:
Elena Nita: raspuns simplu…Nu,mai ales din arta
22 minutes ago ·
Adrian Pop
Dacă ar fi să trăiască numai din artă ar muri de foame toţi. Pictorii mai rezistă făcând tot felul de tablouri la comandă, actorii şi muzicanţii se mai descurcă cu o nuntă, botez sau alte sindrofii. Cel mai rău cred că o duc scriitorii , despre care habar nu am cum se descurcă. De celelalte ocupaţii artistice vorbesc în cunoştinţă de cauză. Am un vecin pictor, nu are nici o altă ocupaţie şi nu o duce prea bine. Cu muzicanţii m-am întâlnit des ca taximetrist şi am avut ocazia să le ascult poveştile de viaţă, fie simpli lăutari, fie membri ai filarmonicii.

Raspunsuri primite:
Adrian Pop: În Satu Mare UAP are două galerii, există o galerie particulară în apropierea cartierului unde locuiesc iar pe holul primăriei în permanenţă sunt organizate tot felul de expoziţii de pictură.

Intrebarea mea: Ceea ce nu cunosc este daca acesti oameni care lucreaza pe cont propriu, au contract de asigurati cu Casele de pensii…adica daca si-au platit contributia la CAS de-a lungul vietii…deci daca vor avea dreptul la pensie…

Un articol scris anul trecut imi raspunde la intrebre: Cine sunt cei care platesc CAS in Romania?