Niciodata n-am agreat sa apartin cu trup&suflet unei anumite ideologii si incerc sa-mi gasesc un raspuns adecvat la intrebarea: DE CE?
Desi am studiat la scoala si-n facultate despre ideologiile vremii si am cunoscut reprezentanti de marca ai diferitelor elite, am avut mereu anumite convingeri si indoieli.

Poate faptul ca inregimentarea in anumite tipare nu mi-a placut deloc din copilarie, am evitat sa-mi dedic viata si sa-mi irosesc energia acceptand jocurile de culise ale altora. 

In general, am ales intotdeauna pentru mine si am urmat alegerile altora doar atunci cand am fost nevoita s-o fac: decizii de moment si conjuctura.

Au existat in jurul meu atat in familie, cat si printre colegi si prieteni, anumiti indivizi care faceau propaganda cu zambetul pe buze ori incruntati, dupa cum batea vantul. Multi dintre ei n-ar mai recunoaste acum ca faceau propaganda, ori au fost secretari de partid, sefi de cadre, etc.

Unii oameni sunt farisei de meserie si acum se autointituleaza traineri de succes, avocati, filosofi, etc.

Eu am sa cred in continuare in onestitate, in adevar si in frumos,  de aceea nu am sa actionez impotriva convingerilor mele.