Un amic de pe Facebook fost jurnalist, actualmente revenit in tara dupa studii de specialitate in UK, a postat un articol cu mii de like-uri despre faptul ca intors acasa si pus pe fapte mari, nu se poate desfasura profesional (?) deoarece presa si televiziunile de scandal il ataca permanent punandu-i in CV (carca) tot felul de acuzatii nedrepte: ca ar fi ofiter acoperit, ca i se ofera acum un salariu foarte mare, ca ar fi devotat unor mari companii din domeniul farmaceutic si asa mai departe. 

Ii pregatisem un comentariu la acest subiect, dar m-am razgandit si-l scriu aici:

„Acesta este riscul de a deveni persoana publica in Romania, presupun ca stiai deja! Daca ti-ai asumat deja acest risc, acum trebuie sa mergi mai departe! In ceea ce priveste ruinarea imaginii, aceasta strategie face parte din joc. Din pacate, motoarele de cautare vor retine toate informatiile aparute in mediul online despre tine si de acolo este greu sa le faci sa dispara, aproape imposibil!”

Mi-a venit in minte si celebrul proverb: „qui s’excuse s’accuse”, dar in niciun caz n-as intra in dispute pe aceasta tema cu persoana in cauza!

La urma urmei, e problema lui, nu-i a mea!