In aceste zile, mai mult ca niciodata in timpul anului, fariseii de serviciu incearca sa confiste revolutia si sa si-o insuseasca in totalitate si-n exclusivitate! Ei si numai ei sunt adevaratii eroi ai neamului, recunoscuti ori nerecunoscuti oficial. De dimineata l-am auzit la radio vorbind pe unul dintre ei, pe care-l stiam de prin anii ’80, dar despre care nu stiam cum a ajuns in guvern la un moment dat! Acum m-am lamurit.
Dar cele mai amuzante povesti despre eroismul inventat mi se par a fi cele relatate de cei care nici nu se nascusera in ’89, ori erau mici copii.
Eu cred ca putina decenta si luciditate nu strica nimanui!
‪#‎revolutialaromani‬

La douazeci si sase de ani de la Revolutie exista multe intrebari ramase fara raspuns, cum ar fi:

  1. De ce s-a defectat yala noastra in noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989? Practic ne-am trezit de dimineata cu yala blocata, iar sotul meu a trebuit sa iasa pe geam din casa pentru a lasa un bilet unui vecin care lucra in schimburi si inca nu venise acasa. Oare cetateanul imbracat in negru care patrula noaptea prin cartier s-a suparat ca nu i s-a permis sa ne intre-n casa pentru a da un telefon ne-a transmis atunci un mesaj? N-o sa aflam niciodata!
  2. De ce colega mea de birou care cocheta cu barbatii de toate gradele a incercat sa-mi intinda o cursa urata in acea zi de 22 decembrie 1989, cand am ajuns cu intarziere la birou in centrul Bucurestiului?
  3. De ce sunt si astazi, ca si atunci atat de multi mincinosi si cabotini?