‪#‎Bacalaureat2015‬ – Zilele acestea elevii dau examenul de maturitate, cum i se spunea pe vremuri; emotii, sperante si anxietati deopotriva pentru copii si parinti.
Dupa corectarea lucrarilor urmeaza „balciul national” cu perlele de la bacalaureat. Mi-as dori sa dispara din obiceiurile romanilor aceasta mascarada care nu ne face deloc un nume bun!

In tarile nordice (de exemplu), oamenii maturi nu-si bat joc niciodata de copiii lor si nici de ai altora! Ii respecta si-i sustin neconditionat, chiar daca nu „stralucesc” niciodata! Sa invatam de la altii cum trebuie tratati copiii!

La noi insa, in loc sa-i laudam si sa-i apreciem pe copii pentru ceea ce fac bun, exista o tendinta de a-i persifla si a-i umili/descuraja; urat comportament!

Daca un copil intelege ce-i transmite un adult la numai cateva luni de zile, imi pot imagina ce simte un copil mai mare atunci cand este umilit, jignit, traumatizat, etc.

Se vorbeste despre „parenting” in societatea romaneasca, dar roadele nu se vad, din pacate! Exista si copii al caror comportament lasa de dorit, dar acestia reprezinta doar un anumit procent, nu sunt toti la fel!

De multe ori ai senzatia ca oamenii se comporta fara scrupule atunci cand este vorba despre copii! Niciodata n-am sa inteleg „de ce”?