Apropos de plecat in delegatii in strainatate: mi-am amintit brusc episodul care se repeta de cateva ori pe an cand am inceput eu sa lucrez ca economist stagiar; intotdeauna plecau altii in delegatii pe tarile lucrate de mine…pana-ntr-o zi cand un nou director ne-a cerut sa ne prezentam fiecare absolvent activitatea. Si a ramas surprins cand a aflat ca nu plecasem niciodata in afara. Din acel moment s-a schimat totul pentru mine, iar sefa mea a trebuit sa accepte situatia si sa ma urasca in consecinta…dar am supravietuit!
Foamea de plecat in strainatate era acuta inainte de ’90, dar se pare ca pentru unii este la fel si acum…noi aveam o diurna simbolica de 25$/zi sau chiar mai putin si negociam contracte de milioane…acum se pleaca pe diurne mari, dar ce mai conteaza?

La un moment dat am avut un sef de serviciu caruia ii eram inlocuitor…adica el se plimba si eu trebuia sa raspund la toate intrebarile in locul lui. Era un tip simpatic, ne dadea martisoare metalice de 1 Martie, pleca in Australia in locul meu si-mi cerea sa-i traduc corespondenta externa in engleza, ceea ce ma agasa foarte tare.

A suivre…