Din BankNews.ro

Mai putin de jumatate din banci au mai raportat profituri in 2010, un nou an de recesiune. Castigul cumulat al celor 20 de banci pe profit a fost de 1,68 miliarde de lei. Primele cinci banci dupa castigurile realizate au realizat un profit de peste un miliard de lei. Iata, in slide-urile urmatoare, o analiza a castigurilor raportate de banci, conform standardelor locale

de contabilitate (RAS).

3.RBS – 36 mil. euro

Subsidiara din Romania a grupului bancar RBS a realizat in 2010 un profit net preliminar de peste 150 de milioane de lei (aproximativ 36 de milioane de euro), conform rezultatelor preliminare publicate de banca.

2.Raiffeisen Bank – 64 mil. euro

Raiffeisen Bank Romania, una dintre primele banci din sistem, a obtinut in 2010 un profit net de 83 de milioane de euro, in crestere cu 12% fata de profitul anului precedent, de 74 milioane de euro. Acest rezultat este calculat conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS).

1.BRD – 119 mil. euro

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca din sistem dupa valoarea activelor gestionate, a inregistrat in 2010 un profit net in valoare de 501 milioane de lei (aproximativ 119 milioane de euro), in scadere cu 36% fata de rezultatul obtinut in anul precedent.

Vezi topul integral in Wall Street