#PanseuMatinal:
Dupa ce-am fost la Prater in Viena, un parc de distractii renumit in toata lumea si despre care povestea cu admiratie o matusa de-a mea cand eram copil, am realizat ca toate aceste locuri de agrement pentru marele public au un numitor comun si anume kitsch-ul, butaforia, stradania constructorilor de a realiza ceva magic prin mijloace proprii pornind de la basme celebre, de la dorinta de aventura, de evadare din cotidian. Deosebirea dintre un balci si altul consta in proiect, investitii, modul de realizare si strategia de marketing-promovare-PR.
Bucurestiul a fost decorat cu ocazia Sarbatorilor Pascale si incepand de ieri toti adultii sunt suparati si nemultumiti ca niste copii frustrati carora li s-a luat jucaria; eu nu pot sa-i inteleg! Multi dintre ei se „foiesc” prin Europa (am citat dintr-un comentariu facut de un tip pe #FB) si cheltuiesc sume importante pentru a vedea butaforii si oameni imbracati in personaje celebre din desene animate, dar cand vine vorba de ceva similar facut in orasul in care traiesc, ori in tara unde s-au nascut devin critici de profesie, cunoscatori in estetica si dau verdicte similare cu cele date de altii!
Opiniile originale lipsesc de obicei in astfel de imprejurari deoarece daca iesi din rand, imediat se gasesc destui dispusi sa te judece, sa-ti spuna cum arata de fapt alte tari si orase, cum sunt oamenii de acolo, etc.
Iar la noi judecatile se fac strict d.p.d.v. politic!