In ultimii ani s-a vorbit foarte mult despre romanii de pretutindeni, incepand cu accesul limitat la vot din 2014, cu faptul ca n-au existat suficiente sectii de votare, iar oamenii au fost nevoiti sa parcurga distante mari si apoi s-au confruntat cu asteptari interminabile si chiar n-au putut vota.

De atunci si pana-n prezent s-au creat multe animozitati intre romanii din tara si cei care au ales sa traiasca in afara granitelor Romaniei inainte de ’89, sau dupa ’90.

In ultimul timp atmosfera generala s-a inrautatit deoarece exista oameni (politicieni, jurnalisti, scriitori, artisti, etc.) care nu fac altceva decat sa intretina discordia si sa cultive ura colectiva.

In acest context te poti trezi cu remarci ostile facute de romanii care traiesc in afara granitelor, dispusi sa-i acuze pe cei ramasi aici de toate nefericirile si nerealizarile lor, ceea ce este complet aiurea! Nici aerul de superioritate arborat de unii romani stabiliti in afara nu este justificat! Nici comportamentul necivilizat al conationalilor intorsi in tara pentru concediu nu este normal; daca ei se cred un fel de eroi ai neamului pentru simplul motiv ca traiesc si muncesc pe alte meleaguri, aceasta este problema lor.

Mi se pare firesc sa ne evaluam corect fiecare dintre noi si sa ne respectam!