Eu nu stiu cum se lucreaza in prezent in ministerele din Romania si recunosc faptul ca n-am fost niciodata angajata in sistemul bugetar romanesc, adica acolo unde-ti primesti salariul conform statului de plata lunar. De ceva timp ma-ntreb insa daca oamenii care lucreaza in ministerul educatiei/invatamantului aplica metode moderne de analiza a eficientei sistemului de scolarizare din Romania, cum ar fi de exemplu o analiza comparativa a domeniului privat si a celui de stat. O analiza SWOT si una contabila amanuntita a celor doua laturi ale invatamantului romanesc, corect si obiectiv intocmita, cred ca ar raspunde multor intrebari! Si poate ca aplicandu-se rezultatele studiului in viata reala, n-ar mai exista scoli goale construite recent, dar nefolosite, nici campanii de strangeri de fonduri pentru achizitionarea de ghiozdane si rechizite pentru copiii care provin din familii defavorizate, nici scoli fara apa curenta si canalizare, etc.
Dar pentru aceste studii este nevoie de intelectuali profesionisti, inclusiv economisti!
#invatamantulromanesc
Opinia mea personala este ca sistemul privat de invatamant din Romania este de fapt un fel de „business”, indiferent daca este 100% autohton, sau daca implementeaza aici un model din import.
Ceea ce conteaza in final este ceea ce le ofera copiilor si parintilor acestora in contul sumei lunare platite.
Cultura organizationala este deosebit de importanta in toate institutiile de invatamant cu mentiunea ca omul sfinteste locul oriunde s-ar afla, iar respectarea si aplicarea regulilor interioare depinde si de motivarea financiara a angajatilor, bineinteles!
aug. 27, 2016 @ 19:15:48