In zilele calduroase, Bucurestiul devine atat de dogoritor incat trebuie sa iei decizii inteligente daca trebuie sa rezisti!

O decizie mai putin inteligenta este sa alegi tramvaiul 23 pentru a merge cateva statii pana la mall Vitan, dar ce te-ai gandit: ti-a placut din copilarie sa mergi cu acest mijloc de transport! Te asezi pe un scaun din spatele vatmanului, ti-ai scos palaria de paie si folosesti evantaiul din poseta; nimic neobisnuit ca te-ai imbracat in culori deschise alb si sand. Dar la un moment observi ca aproape un rand intreg de banci este ocupat de o familie numeroasa, colorata, galagioasa si agasanta, care consuma bauturi energizante; una dintre fete iti atinge geanta, alta se posteaza in fata ta cu mana intinsa si sta asa cateva minute…miros tzipator a transpiratie si se agita mult! Simti ca ti se face rau de la stomac si esti nevoita sa folosesti „sarurile” din portfard ca sa rezisti! Iti suna telefonul, trebuie sa vorbesti, iti strangi poseta-n brate atunci cand familia se pregateste sa coboare din tramvai…

Apoi s-a asternut linistea si normalitatea in vagonul aflat pe sine si te bucuri ca s-a sfarsit cu bine „cosmarul” din arsita verii.

Ajungi la mall mergand pe partea dreapta a drumului, pe la umbra copacilor, pe unde se uda iarba permanent si chiar te poate stropi pe picioare…o senzatie reconfortanta in arsita verii!

Inauntru este deosebit de rece, oamenii stau relaxati la o cafea, se plimba prin magazinele pline de marfuri, unii cumpara, altii sunt in trecere. 

Incerci sa regasesti mall-ul initial si reusesti; unele magazine au ramas de la deschidere, altele s-au schimbat! Cateva imagini luate din dreptul scarilor rulante:

IMG_3497 IMG_3494 IMG_3495 IMG_3496 IMG_3498

La intoarcere am optat pentru un taxi, deoarece era plina statia din fata intrarii principale, pe unde numai tramvaiul UNU mai circula, iar sinele strabat un covor de iarba la metru presarat din loc in loc cu palcuri de ghetzisoare rosii.

Bucurestiul – orasul contrastelor!