Atunci cand vrei sa te separi de tot ce-i urat in jurul tau, poti sa-ti creezi o gradina proprie la geam. Astfel, in fiecare zi te poti bucura la rasaritul soarelui de frumusetea naturii la tine acasa in momentul cand iti bei cafeaua si asculti stirile la radio, cand iti stabilesti programul pentru ziua respectiva.

IMG_1814

Zorele, petunii, panselutze, muscate, craitze, lavanda, trandafir pitic, maci, sporul casei, crinishori roz, plante decorative, sunt numai cateva dintre florile de la geam. Am avut la inceputul primaverii zambile, lalele, narcise, zarnacadele, primule. Este evident ca ghivecele trebuie schimbate, rulate, acesta-i tot farmecul gradinii de la geam! Este tot timpul in adaptare la sezon!

In alti ani am avut si nu_ma_uita, flori de piatra, violete bulgaresti. De trei zile au inceput sa-nfloreasca zorele si dimineata „contabilizez” cate au mai aparut de acum pana-n octombrie-noiembrie!

IMG_1952

IMG_1962

IMG_1961

Aici se poate vedea un mac inflorit (foto la 6 dimineata cand a rasarit soarele); la orele 2PM petalele au disparut, iar macul a ramas numai in fotografii!

IMG_1957

IMG_0830

Aceasta este lavanda mea care miroase frumos de cate ori ma apropii de geam!

Pe suportul de la geam exista si un spatiu destinat hranei pasarilor cerului si un pahar cu apa. Nepotzica mea este fericita atunci cand ma viziteaza si vede vrabiile, sticletii, gugustiucii sau mierlele cum se hranesc in apropierea noastra. Important este insa sa nu ne miscam prin bucatarie prea brusc!