O saptamana fara teme este intotdeauna binevenita pentru copii. In saptamana care tocmai s-a incheiat elevii mari si mici au participat la alte activitati: au plantat copaci si flori, au facut vizite in diverse locuri din oras, au facut sport, au facut decoratiuni de Paste, au mers in excursii, etc.

De ieri au inceput sa apara reactiile critice ale adultilor pe retelele de socializare, care pe scurt s-ar rezuma: nici la McDonald’s, dar nici la biserica!

Cu alte cuvinte, adultii cu spirit CONTRA au intotdeauna ceva de spus!

Si acum sa-mi explic pozitia:

 
Nu sunt o adepta a fast-food, dar recunosc faptul ca m-am bucurat de momentul venirii in Romania a celui mai indragit (de catre toti copiii) reprezentant din acest domeniu. Ieri am citit niste luari de pozitie legate de ‪#‎scoalaAltfel‬ cu imagini reprezentand grupuri de copii asteptand in fata locului cu pricina din diferite orase ale tarii.
N-am fost revoltata deoarece stiu ca pentru unii copii conteaza foarte mult sa mearga in anumite locuri unde poate n-au ajuns niciodata pana-n prezent, ori au mai fost si le-a placut!
In consecinta, sfatul meu pentru adultii revoltati este sa-i intrebe mai intai pe copii ce le place-n viata si sa fie mai ingaduitori!

Astazi am citit critici legate de vizita copiilor insotiti de cadre didactice la biserica. Personal, nu vad nimic rau in aceasta activitate in conditiile in care copiii sunt deja familiarizati cu religia si in curand se vor sarbatori Floriile si Pastele!

De unde atata ipocrizie in societatea romaneasca? Toti cauta perfectiunea la altii si de aceea critica absolut totul!

Zilele acestea am vazut multe grupuri de copii insotiti de cadre didactice, parinti, bunici pe strazile din Bucuresti, prin statiile de metrou. Am vazut multe fotografii si am ascultat la radio copii fericiti sa experimenteze ceva nou!

M-am simtit bine vazandu-i cum merg in grup purtandu-si de grija unii altora! De fapt acesta-i spiritul de care majoritatea adultilor s-au indepartat: grija pentru aproapele tau si dorinta de a face altceva, in afara rutinei zilnice!

Respect pentru toate cadrele didactice care au organizat activitatile si au avut grija de copii in programul „Scoala Altfel”!