In aceste zile foarte multi parinti posteaza ganduri legate de copiii lor si este firesc, avand in vedere nenorocirea care s-a abatut vineri noaptea asupra multor familii din Romania!

Eu n-am sa repet ceea ce-au scris altii si altii, deoarece consider ca de cele mai multe ori am propriile mele cuvinte, chiar mai originale decat ale unor scriitori contemporani!

Motto: Din pacate, nu-i putem feri pe copiii nostri de necazuri tot timpul, asa cum nu putem nici mai tarziu sa traim in locul lor!

Uneori copiii nostri vor sa aleaga si sa decida singuri.

Alteori ne spun ca vor sa fie lasati sa dea cu capul de pragul de sus, deoarece este viata lor, nu-i a noastra!

Si-apoi ne dam seama ca la inceput i-am invatat sa traverseze strada si apoi i-am lasat singuri – cu cheia la purtator – sa vina de la scoala.

Dupa aceea i-am lasat sa mearga la petreceri, la concerte, in strainatate, in cluburi pe cont propriu si ne-am bucurat cand s-au intors acasa sanatosi!

Nu vreau sa amintesc faptul ca atatia parinti isi lasa copiii in grija altora in tara si aleg sa munceasca in strainatate.

Nici despre parintii care-si trimit copiii sa-nvete in strainatate nu vreau sa amintesc.

Dar nu cred ca este cazul ca noi, parintii, sa ne acuzam acum pentru tragedia care s-a intamplat!
De foarte multe ori parintii trebuie sa se transforme-n lei pentru a-si proteja copiii, dar vine o vreme cand acestia din urma isi aleg singuri drumul in viata si atunci devin independenti!