Am intalnit in viata mea oameni de toate nationalitatile, am colaborat cu ei, am vorbit, am incheiat contracte, le-am cunoscut familiile; n-am avut niciodata resentimente fata de oamenii cu alte religii, nu am avut retineri de a sta langa ei in avion, in metrou, sau in orice alt loc din lume. DE CE trebuie acum sa asistam la astfel de atrocitati?
Stiu ca exista si-n lista mea de prieteni oameni cu alte opinii, patimasi, razbunatori si asa mai departe, dar aceasta este problema lor, nu a mea!

Din pacate, in ziua de astazi se manipuleaza mintile oamenilor si mai ales emotiile acestora; ca si cum o minte „luminata” dirijeaza omenirea si stabileste ce sa le serveasca oamenilor la micul dejun: fericire si speranta! Dar la masa de pranz: crime si atrocitati! La cina: magie si dragoste…

Lucrurile au evoluat, in ziua de astazi educatia nu mai rezolva toate problemele!
Oamenii puternici profita de slabiciunea celor din jurul lor si-i influenteaza in ambele sensuri: in bine, sau in rau!

Extrapolarile gratuite sunt periculoase! Nu trebuie judecat intregul pornind de la un caz particular!

Nu poti generaliza asupra unui popor plecand de la cazuri izolate de oameni iresponsabili!

Dar este greu sa le explici oamenilor cum stau lucrurile in realitate atata timp cat liderii de opinie spun altceva, iar mass-media hraneste animozitatile si starile conflictuale!

Un articol interesant pe aceasta tema:

http://www.juancole.com/2015/01/sharpening-contradictions-satirists.html

Alte articole relevante – 9.01.2015

http://www.ziare.com/international/atentat-paris/cine-e-de-fapt-in-spatele-atacului-de-la-paris-

i/eveniment/andrei-plesu-despre-atentatul-din-franta-un-gest-absolut-incalificabil-dar-libertatea-de-expresie-nu-inseamna-sa-ti-bati-joc-de-altii-