Pe Facebook in ultimele doua zile (cand am fost mai putin prezenta) s-a purtat provocarea: enumerati zece carti pe care le-ati citit si care v-au marcat viata, sau de care va amintiti cu placere, etc.

O tema destul de flexibila, dar suficienta pentru a starni cum era de asteptat reactii adverse, ciudate, penibile si asa mai departe.

Ca de obicei unii oameni au scris frumos despre autorii preferati, altii au postat articole inspirate, iar altii au cautat sa se fofileze inventand scuze…

Au aparut chiar si jigniri din partea unor „intelectuali” la adresa celorlalti, deoarece lipsa de bun simt pentru unii este cinstita ca un fel de virtute…

Eu cred ca noi toti am citit mai multe carti in liceu si-n facultate. Apoi am recitit unele vechi si am descoperit autori, sau carti noi; exceptie sunt criticii literari, cei care traduc, sau lucreaza in domeniu, impatimitii lecturilor, etc. 🙂 Din curiozitate am citit postarile „amicilor” #FB si am descoperit ca Boris Vian, Proust, Salinger apar frecvent in liste!

Am citit multe carti din pasiune pentru lectura, fara sa-mi fac o meserie sau un titlu de glorie din aceasta activitate.