Ieri am butonat tv-ul in timp ce pictam si am nimerit la emisiunea din bucataria domnului Dinescu. Era o imagine din restaurant cu o domnisoara actrita draguta, poetul-bucatar sef si un taraf care canta de inima albastra…dizeuza era in pulovar jacquard si cu batic rosu pe cap, dar canta si la acordeon, destul de bine!
Din emisiune am aflat cum este recompensat de catre statul roman un actor premiat la Cannes: i se garanteaza un loc de veci la Bellu pe aleea artistilor si eventual onoruri militare in acel moment final.
Ati putea crede ca este o farsa, dar se poate verifica acuratetea informatiei pe site-ul tvr1, sau daca se da in reluare emisiunea…

#DespreDrepturiDeAutor si alte venituri din activitati intelectuale:
Duminica, un domn scriitor afirma la radio intr-un interviu ca inainte de ’90 din publicarea a doua carti si drepturile de autor aferente, a putut sa-si achizitioneze un apartament in Dorobanti, iar acum trebuie sa duca bani de-acasa pentru tiparirea unei carti.
Cu alta ocazie un arhitect spunea ca inainte se incasau „bani cu sacul” pentru anumite proiecte importante, pe cand acum situatia este total diferita.
Eu intreb: este posibil sa fie adevarat?

Problema ramane deschisa…