Se spune ca asa cum ne educam copiii, asa-i avem mai tarziu.

Si cred ca este adevarat intr-o mare proportie, cu eventuale exceptii in cazul in care anturajul deviaza copilul de la educatia primita acasa.

Acum a devenit celebra povestea fetei de 15 ani care a purtat tricolorul pe cap de ziua Ungariei si de unde a rezultat un scandal de proportii si o preocupare permanenta de cateva zile pentru acest subiect.

frezii 7 martie

La prima vedere esti inclinat sa-i dai dreptate fetei pentru faptul ca respecta tricolorul Romaniei, iar din ultimele declaratii rezulta ca ea nu-i uraste pe unguri, ci ei pe ea… Detalii aici.

Acum eu nu mai inteleg exact cine uraste pe cine, dar extremismul nu este bun de nimic!

Un parinte nu trebuie sa-si hraneasca pruncii cu ura, cu vorbe urate, cu violenta. Copilul este o fiinta mica, dar deosebit de inteligenta, care absoarbe tot din jurul lui: angoasa, temerile, fricile, bucuriile, entuziasmul, multumirea, fericirea parintilor, totul se transmite micutului chiar dinainte de a veni pe lume si mai ales dupa aceea.

In concluzie, nu este bine sa spui orice in fata unui copil, daca esti un om inteligent; este bine sa-l educi in spiritul armoniei universale, chiar daca aceasta implica un efort suplimentar de cele mai multe ori.