Am intrat in lumea afacerilor imediat dupa absolvirea facultatii (la 23-24 de ani) si am acumulat multa experienta de viata, am cunoscut foarte multi oameni de afaceri de diferite nationalitati, cu statuturi sociale diferite. As putea spune ca m-am format in aceasta lume si am rezistat in ciuda tuturor „intemperiilor”.
Trebuie sa subliniez faptul ca nu rezista toata lumea in acest domeniu. Este o activitate frumoasa, provocatoare, epuizanta fizic si psihic de foarte multe ori.
Exista mai multe categorii in randul femeilor de afaceri:
– adevarate
– inchipuite
– false
Fiecare categorie contine evident subcategorii…
Femeile de afaceri adevarate sunt de doua feluri:
– fac afaceri in nume propriu;
– femei de afaceri care conduc afacerile altora, pot fi angajate, asociate, actionare, etc.
Ovidiu Bufnila prezinta saptamana viitoare in Bucuresti un workshop interesant pentru femei de afaceri http://tinyurl.com/workshopbodylanguage
Intr-o lume a barbatilor, cum reuseste o femeie de afaceri sa se faca auzita, inteleasa, acceptata, respectata?
Prin atitudine, tinuta, comportament, pregatire profesionala temeinica, seriozitate, promptitudine, adaptare rapida la situatie, puterea de a lua decizii rapide si eficiente.
Vorba multa si inutila nu ajuta de obicei, lamentarile si jocurile de culise pot fi rezolvari temporare, dar niciodata pe termen lung.
Iar ceea ce este foarte important: fiecare om de afaceri va avea in timp un istoric, poate deveni chiar o legenda la care se vor raporta ceilalti.
body-language