Moneda euro a incheiat si aceasta saptamana in scadere fata de dolar, marcand cel mai indelungat trend descendent din ultimele 18 luni, dupa ce Germania nu a reusit sa plaseze pe piata o treime din obligatiunile oferite intr-o licitatie, alimentand temerile privind criza datoriilor de stat.

Euro a scazut vineri cu 2,1%, la 1,3239 dolari, de la 1,3525 dolari la finele saptamanii anterioare, transmite Reuters. Fata de yen, moneda unica a pierdut 1,1%, la 102,91 yeni pe unitate. Pe de alta parte, dolarul a crescut pentru prima data in ultimele trei saptamani fata de valuta japoneza, apreciindu-se cu 1,1%, la 77,73 yeni.

Integral in Gandul.info

Moneda unica europeana s-ar putea prabusi chiar pana de Craciun, daca nu se vor lua masuri adecvate impotriva crizei la nivelul UE, anunta economistul francez Jacques Attali.

„Intrebarea care se pune in prezent este daca moneda euro va continua sa existe si dupa sarbatorile de Craciun. Exista o singura sansa din noua ca moneda unica sa reziste dupa aceasta data, sau cel putin sa fie angrenata in procesul care duce in colaps”, a declarat economistul, potrivit Antena3.

Integral in Jurnalul National

De citit:

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/presedintele-consiliului-european-herman-van-rompuy-euro-nu-este-in-pericol-de-disparitie-