Niciodata nu mi-a placut expresia folosita uneori de catre unii parinti la adresa copiilor lor legata de venirea pe lume a nepotilor: „daca ti i-ai facut, sa ti-i si cresti”! Poate de aceea tinerii romani pleaca in strainatate sa-si creasca acolo copiii departe de familiile lor din tara??? Acolo cine-i ajuta? Sistemul de asistenta sociala? Eu cunosc familii de tineri plecati in afara, care s-au intors in tara tocmai din cauza copiilor, deoarece acolo le lipseau bunicii, iar bonele angajate cu ora erau scumpe si prezentau riscuri!
Ramane o enigma pentru mine faptul ca in 2016 s-au nascut mai multi copii in diaspora romaneasca decat in Romania. Oare este mai ieftin sa nasti acolo un copil, decat in tara? Asigurarea de sanatate iti acopera acolo toate costurile, inclusiv daca apare necesitatea unei cezariene?
Ieri am auzit un domn spunand ca tinerii din diaspora sunt competitivi si nu ar putea trai intr-o societate corupta! L-as fi intrebat daca numai aici exista coruptie la nivel inalt, dar presupun ca dansul vorbea din auzite!
Lipsa de profesionalism si de cunostinte temeinice in orice domeniu conduce la date eronate si la diletantism.
As dori sa vad o statistica de costuri comparative care ar lamuri situatia!
Dar se pare ca nu intereseaza pe nimeni s-o faca si s-o publice.