Update: 8.07.2013 –

Vestea bună pe care o primesc cei care au dat BAC-ul. Datele au fost făcute publice de Ministerul Educaţiei ––> http://bit.ly/1bgFD7n

Ceea ce s-a intamplat in liceele din capitala in ultimele zile m-a dezamagit din plin.

Niciodata nu mi-am imaginat un liceu pazit de politie care sa-ncerce introducerea copiilor in autobuze pentru a-i duce la Politie la audieri, direct de la iesirea din ultimul examen. Si cred ca nici nu au meritat copiii o astfel de tevatura intens mediatizata. Astazi am inteles de fapt care  a fost miza: trebuia sa se demonstreze ca actuala guvernare nu este in masura sa promoveze acest examen!

Ce am postat pe aceasta tema:

In 6.07.2013

Exista dovezi si aici, pe FB, despre copiii frumosi din Romania care au dat Bac-ul zilele acestea:
„Noi am avut noroc si am primit cea mai neconventionala educatie de liceu. Temele nostre trebuiau sa aiba formulari noi, sa fie imprevizibile si neplictisitoare. Bancile nostre nu au fost niciodata in grupuri de doi, sir indian. Colegii mi-au fost si sunt originali, pentru ca divergentele au fost dictate de perceptii diferite si putere de exprimare, nu de incultura. Profesorul-parinte a fost „diriga” si nu „doamna diriginte”. Pupitrele erau pictate mereu. Craciunul si Pastele ne-au gasit cu melodii la chitara. Am participat la lansari, mini-targuri de carte, proiecte si baluri. Pentru un oras de provincie, uitat la marginea Fagarasului, a fost bine. Mai bine ca in generala, mai bine ca in alte licee. Ma consider o norocoasa!” – Andra Pavel

In 5.07.2013

Mi-am amintit ca pe vremuri pentru comisia de la bac se strangeau niste bani pentru apa minerala, suc si fursecuri. La un moment dat au fost interzise aceste „plocoane”…sa inteleg ca asa s-a ajuns la situatia de acum? Drept sa spun, imi este foarte greu sa cred ca cineva poate fi atat de iresponsabil incat sa implice atatea persoane intr-o activitate de fraudare a unor examene cand se stia ca totul este monitorizat!
Dar citind parerile unor jurnalisti care au avut copii in liceu si lasa a se intelege ca stiu ei ce stiu, ma gandesc la cate povesti inventate vor invada acum ziarele ca sa se vanda.
Sunt fericita ca am avut copiii premianti si olimpici, deci nu am dat niciun ban in liceu in afara de acel celebru fond al clasei, sau de reparatii (al scolii). Am fost si in comitetul de parinti al clasei, al scolii, etc.
Si in general, m-am saturat de minciuni fabricate la indigo!

In 4.07.2013

Atitudinea gresita a societatii romanesti: sa-si bata joc de tanara generatie! Detest faptul ca Bacalaureatul a devenit in ultimii ani un moment de GLORIE pentru toti cei care nu fac altceva decat sa-si bata joc de tineri, de copiii care scriu „perle” la bac. Credeti ca aceasta mistocareala continua nu-i afecteaza si pe ceilalti copii? Ce spun psihologii care tac???
Astfel nu-i ajutam pe tineri sa se formeze ca oameni, eventual ii inraim si-i alungam! Aceasta este opinia mea, pe care o sustin in calitate de OM si de parinte responsabil.

IMG_0733 pers