Studiu de caz: cum reactioneaza societatea civila in fata unei tragedii ca cea intamplata duminica in Muntenegru? In mare parte oamenii isi ascut coltii si bodogane in dreapta si-n stanga.
Ma-ntreb cum s-a inrait lumea in asa hal?

In final s-o duce cineva sa doneze sange?
Toata lumea admite ca societatea nu este normala, dar ea se compune din noi toti, nu din altii! Cel putin eu asa vad lucrurile in prezent! Exista citate celebre care spun ca schimbarea trebuie sa inceapa cu fiecare dintre noi…

Singura observatie este legata de faptul ca majoritatea romanilor nu-si cunosc valoarea reala si se autoflageleaza, in timp ce o minoritate se supraevalueaza si astfel se intampla tot felul de nenorociri…Competenta si experienta conteaza foarte mult!

In copilarie noi am primit de la parinti o educatie destul de restrictiva, nu eram alintati, nu ni se spunea ca suntem frumosi, destepti si cei mai buni.
Apoi in viata am fost bombardati din toate partile cu tot felul de jigniri si cuvinte brutale. Daca in ziua de astazi suntem niste oameni frumosi, sau uratzi este numai rodul alegerilor noastre.

In ziua de astazi copiii se educa altfel, exista alte metode recomandate de catre specialisti. Tinerii si cei de varsta a doua sunt angrenati in cursuri de formare sau reconversie profesionala, de autocunoastere, de transformare personala…se fac traininguri pentru orice…
De aceea ma tot intreb in cazul unor situatii exceptionale ca cea recenta, de unde apare atata aversiune, rautate, ura din partea oamenilor?
Exclud politica din ecuatie! Deoarece am vazut oameni care incearca sa explice totul prin comentarii politice, ceea ce este lipsit de sens!

IMG_0331