‪#‎FB‬ mi-a atras atentia zilele trecute asupra unor evenimente culturale din capitala! Pe un anumit grup se face publicitate pentru o expozitie de arta intr-o incinta foarte veche, sobra, care impune seriozitate si devotament prin denumire. Si ce credeti ca se expune acolo? Este un fel de invitatie la fantezie si desfrau „vizual&intelectual”, la relaxare si nu numai! Si nu am sa folosesc un cuvant care descrie acele stabilimente adecvate din anumite orase ale lumii, nu am sa numesc nici femeile care se expun in vitrine pentru a atrage vizitatorii interesati, ci am sa tac!

Despre arta contemporana ar fi foarte multe de spus! Se promoveaza viciile, trivialitatea, grotescul si morbidul, ceea ce din punctul meu de vedere nu se poate numi arta!

Un pictor care a expus in acea cladire cu ani in urma isi aminteste ca prin anii optzeci cei din conducerea salii de expozitie erau foarte exigenti nu numai cu lucrarile expuse, dar si cu denumirea expozitiei!

Ceea ce n-am inteles deloc este ce legatura poate exista intre o expunere de femei semi-nude si marele 

Vincent van Gogh, care n-a pictat nuduri la viata lui?

Dar de ce sa ne miram? Nu toata lumea a studiat istoria artelor, nu toti pictorii au citit vietile pictorilor si nu au rasfoit albume de arta…

Una e sa te referi la Botticelli si cu totul altceva sa faci referire la Gaugain ori la Toulouse-Lautrec