In ultimii 10 ani am asistat la aparitia sistemului privat de sanatate de care am si beneficiat de altfel. Din 2010 au inceput si dezamagirile personale legate de unii doctori sau de unele servicii defectuoase. Dar ideea ca sanatatea oamenilor si utilizarea/administrarea contributiilor la fondurile de sanatate fac parte dintr-un algoritm de calcul al profitului imi da fiori reci…
Am aflat ca in alte tari ca SUA, Franta sistemul public de sanatate este dominant, cel privat fiind numai minoritar…Romanii din strainatate pot sa confirme sau sa infirme spusele mele!

Exista posibilitatea ca in postul de secretar de stat in locul lui Raed Arafat sa fie numit doctorul Andrei Georgescu. Acesta a fost cu ani in urma seful Salvarii in Bucuresti.

Legat de Legea Sanatatii aflata in dezbatere publica: pana in acest moment nu se cunoaste ce contine „pachetul de baza” pentru asigurati, adica ce drepturi au cetatenii asigurati fara obligatii suplimentare de plata, coplata, etc.

Sa studiem proiectul Legii Sanatatii:

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2011-12-28-11052598-0-lege-privind-organizarea-functionarea-sistemului-sanatate.pdf

Eu nu inteleg ce inseamna noua lege a sanatatii, de aceea imi propun s-o studiez…nu am inteles cum vor functiona noile Case private de sanatate. Si nu inteleg mai ales de ce trebuie destabilizat ceva ce functioneaza bine in Romania, cum ar fi SMURD!.

http://www.mediafax.ro/social/raed-arafat-demisioneaza-in-urma-scandalului-privind-noua-lege-a-sanatatii

Pe aceeasi tema:

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11150763-cine-iesi-invins-din-razboiul-basescu-arafat.

http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/ultima-batalie

Dezbatere propusa pentru maine de redactia Wall-Street.ro:

http://www.wall-street.ro/live-text/Totul-despre-proiectul-legii-sanatatii-Pune-intrebari-expertilor-C-Vladescu-si-Th-Alexandrescu_

Update:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11165453-ipp-respinge-proiectul-legii-sanatatii-afacerea-8-miliarde-euro-anual-pentru-asiguratorii-privati-din-care-lipseste-grija-pentru-nevoile-pacientilor.

Reclame