Eu sunt francofona de cand ma stiu, din familie as putea spune, iar apoi la scoala am avut o invatatoare care iubea limba franceza, desi nu  era prevazuta ca materie in programa scolara. Din clasa a cincea pana in ultima clasa de liceu am facut limba franceza cu o profesoara de exceptie care mi-a fost si diriginta in liceu. De la ea am invatat sa iubim literatura franceza si sa vorbim corect limba lui Moliere. Despre Rimbaud, Verlaine, Lamartine, Eluard, Simone de Beauvoir, Camus si Sartre de la doamna profesoara am aflat multe amanunte interesante. Despre curentele din pictura franceza am citit tot ce se putea gasi de citit la noi.

Am dat examen la facultate in limba franceza ca proba eliminatorie si am urmat cursuri, am dat examene, mi-am luat atestat de vorbitor de limba franceza. Este adevarat ca a ramas mai mult o limba de suflet pentru mine, deoarece am folosit-o mai putin, limba engleza fiind cea mai des vorbita in toate tarile lumii.

Imi place sa ascult muzica in limba franceza si desi n-am vizitat Franta niciodata imi place sa vorbesc frantuzeste cand am ocazia.

Reclame