2019:

Pentru ca maine este 1 Mai, au inceput dezbaterile pe tema: 
1) cate milioane de mici vor sfarai pe gratarele patriei si cata bere se va bea;
2) cat de mult se munceste in Romania!?
Tavalugul generalizarilor si extrapolarilor gratuite cred ca va ajunge la apogeu pana la sfarsitul zilei. 
La o dezbatere pe tema muncii participa mai devreme si-un sociolog a carui voce parea a fi in schimbare ca-n adolescenta baietilor; poate de aceea nu m-a impresionat deloc, ba mai mult decat atat, chiar m-a pus pe ganduri…

(publicat in 30 aprilie 2019)

 

 

2018:

#LaMultiAni tuturor celor care au muncit de cand se stiu si o fac in continuare! Nu este dezonoranta munca, ba dimpotriva! Atata timp cat esti sanatos si te poti misca, ar fi pacat sa stai degeaba, sa te plictisesti, sa te deprimi, ori sa te alienezi! 
Update: am avut colegi de birou care se prezentau la serviciu, semnau condica, citeau ziarul, beau cafeaua, vizitau alte birouri, schimbau opinii si apoi dispareau ore intregi cu „treburi” numai de ei stiute! 
#MesajulZileide1Mai

 

 

#Motivationale de #1Mai:
Turistii se vor bucura de ape termale, de piscina si de programele speciale pregatite pentru ei cum ar fi: Dj, Mc si „apa-zumba”! 

 

 

 

2017:

#LabourDay
#SindromulDistractieiMaxime
In ultimii ani, toate mijloacele vizuale si auditive de persuasiune a maselor incearca sa ne inoculeze directiva ca de 1 Mai romanii se distreaza la maximum oriunde s-ar afla ei, pe banii lor; in acest scop, realizatorii/comunicatorii de stiri exaltati si isterizati ne furnizeaza detalii exaustive de la fata locului despre cum se poate face baie in apa rece la mare, ori despre noul trend la impachetari corporale la Felix: doamnele mature au renuntat la clasicul namol pentru ciocolata speciala care-ti face pielea fina! 
Ma gandesc la miile de oameni care peste cca. o ora deschid supermarketurile/magazinele/etc. si n-au plecat nicaieri sa se distreze…
#SfatulZilei: angajati din mass-media, treziti-va la realitate!

2014:

Paradoxul zilei de 1 Mai: aceasta sarbatoare a debutat in America, acolo unde progresele industriei au fost remarcabile la inceputuri, iar muncitorii au cerut limitarea zilei de lucru la opt ore fara reducerea salariului.
Culmea este ca acum aceasta zi nu mai este sarbatorita in SUA, ci este o zi lucratoare obisnuita.